Dagens namn: Mariana
Årets Dagstidning.
Aftonbladet granskar

”Kändes som om jag varit på slakteri”

Sara, 46, opererade brösten på den kritiserade kliniken: ”Jag bara grät”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Bebis överlevde 22 timmar i rasmassorna

Jordbävningen i Nepal En fyra månader gammal pojke kunde räddas ur rasmassorna i Nepal efter att ha legat begravd i 22 timmar, rapporterar Kathmandu Today. Huset i Bhaktapur där pojken Sonit Awals familj bodde rasade på lördagen när den massiva jordbävningen på 7,8 i magnitud skakade Nepal. Hans pappa, Shyam Awa, försökte desperat leta efter sin son och kallade på hjälp från armén men de lyckades inte heller gräva fram pojken och avslutade letandet vid midnatt. Shyam Awa hade gett upp hoppet om sitt barn när han under natten hörde svaga skrik. På söndagsmorgonen gjorde armén ett nytt försök och vid 10-tiden lyckades de lyfta ur lille Sonit.

Schizofren förstod inte att han skulle avrättas

Indonesiska avrättningarna Prästen som var närvarande när flera fångar skulle avrättas i Indonesien i går berättar att den brasilianske fången Rodrigo Gularte inte förstod att han var på väg att dö. Gularte var diagnostiserad med schizofreni och bipolär sjukdom. Prästen Charlie Burrows säger till ABC Australia att han var med innan Gularte skulle kedjas eftersom den brasilianske mannen inte gillade när andra rörde vid honom. Då frågade Gularte prästen ”är jag på väg att avrättas?”.

Man kokades ihjäl i ugn fylld av tonfisk

Företaget Bumble Bee Foods och två av deras anställda åtalas efter att en kollega dog när han blev instängd i en industriugn fylld av tonfisk. 62-årige Jose Melena var inne i ugnen och städade den när hans kollegor ovetandes hällde i drygt fem ton tonfisk och slog på värmen. Både företaget och de anställda åtalas för att ha brutit mot säkerhetsreglerna, rapporterar LA Times. Enligt åklagaren är åtalet en del av en större satsning mot säkerhetsrisker på arbetsplatser.

AFTONBLADET AVSLÖJAR

Säljer sprit till barn öppet på Instagram

TV+TEXT Aftonbladets reporter får tag i langare på bara några minuter

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida